Aan de rechterzijde van het nieuwe pand van Hennko Meubelen heeft Korff jr. zijn eigen ingang. Op een vloeroppervlak van vijftig vierkante meter heeft hij volop de gelegenheid zijn liefhebberij uit te oefenen. Een aquarium van bijna anderhalve vierkante meter dat hij thuis had staan, prijkt nu als een levend schilderij in de tussenwand van de meubelzaak en aquariumwinkel. „Het begon thuis een beetje uit de hand te lopen. Behalve het aquarium had ik ook nog in de trappenkast een grote bak staan waar ik koralen in kweekte. Ik ben dus heel blij met deze ruimte.”
Korff is een kenner. Hij houdt al ruim twintig jaar aquariumvissen en heeft enkele jaren gewerkt bij een speciaalzaak. Langs de wanden van Aqua Thoko staan fraai ingerichte aquaria met zoetwatervissen, zoals de mooie discusvissen en cichliden. Maar hij heeft ook bakken met zeewater. „Zoutwatervissen zijn mooier dan zoetwatervissen en koraal heeft ook zoutwater nodig.”
Aqua Thoko gaat van start met middagopeningen. „Ik werk nog in loondienst, maar loopt de winkel heel goed dan ga ik ook ’s morgens open.” Korff heeft er vertrouwen in, „want in de kop van Nederland heb je geen aquariumspeciaalzaken. De dichtstbijzijnde staat in Almere.”

Adres

Ons adres:

Malswin 20 8321 MX Urk

Telefoon:
Internet:

-