De Wiebelbeentjes in Erembodegem voor stimuleren ontwikkeling 3 tot en met 7 jarigen

De Wiebelbeentjes aan Heuvel 19 in Erembodegem is een vereniging die zich heeft gespecialiseerd in oefeningen voor het stimuleren van denken, voelen en bewegen voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar oud. Dit gebeurt door het aanbieden van motorische activiteiten. Kinderen hebben nu eenmaal nood aan veel beweging voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Het is een praktijk voor psychomotoriek en relaxatietherapie voor kinderen en volwassenen met Shiatsu, visualisaties, mindfulness, relaxatiemassage, cranio-sacraal therapie. Ook wordt gewerkt aan faalangst en is er Shiatsu lichaamstherapie of massage.

De doelstellingen van de psychomotoriek

De hersenen van kinderen tot en met zeven jaar hebben nood aan een breed aanbod van oefeningen, dat hun denken, voelen en bewegen stimuleert. Maar jonge kinderen bewegen vaak te weinig door het grote aanbod van programma’s op TV, Ipad en andere elektronische apparaten. Ook is er veel speelgoed dat kant en klaar is en te weinig aanzet tot creativiteit en beweging. Ze spelen minder vaak op straat met vriendjes omdat het te gevaarlijk wordt gevonden. Hierdoor kan een motorische achterstand ontstaan.

Invloed van faalangst en laag zelfbeeld

Problemen in de motoriek kunnen een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld en de leermogelijkheden van het kind. Een kind met motorische ontwikkelingsachterstand heeft daarom extra zorg en aandacht nodig. Het moet harder zijn best doen en meer oefenen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Omgekeerd is het ook zo dat psychische aspecten zoals faalangst of een laag zelfbeeld de motorische processen kunnen verstoren. Zo vroeg mogelijk ingrijpen is bij veel kinderen dus belangrijk. Psychomotorische therapie richt zich daarbij op de ontwikkeling van het kind in zijn geheeld.

Accent op sociaal en emotioneel welbevinden

Als vereniging biedt de Wiebelbeentjes lessenreeksen blindelings leren typen, dans en turnen, ouder-kind yoga, voorbereidende schrijfmotoriek, ouder-kind Sherborne en relaxatie. Ook voor yoga- en dansworkshops, en sportkampen kan u inschrijven. De instelling staat kortom voor toffe, speelse, ontwikkeling gerichte en voor de leeftijdsgroep aangepaste motorische activiteiten met een sterk accent op het sociaal en emotioneel welbevinden van het kind. Marijke Wicke is geschoold in een groot aantal basistechnieken, zoals kinesitherapie, psychomotoriek, kinderyoga, mindfulness, craniosacraaltherapie, training weerbaarheid.

Contacteer Marijke Wicke voor nadere info over deelname en kosten.

Adres

Ons adres:

Heuvel 19 9320 Erembodegem

Telefoon: