GESCHIEDENIS & FILOSOFIE

foto_voordeur_fietsen

Met meer dan 50 jaar op de teller is Theater Malpertuis een gevestigde waarde in het podiumkunstenlandschap. Onze werking bestaat enerzijds uit de regies van artistiek directeur Piet Arfeuille en anderzijds uit het werk van artistieke bondgenoten, nieuwe maar ook gevestigde makers uit verschillende disciplines. Naast geactualiseerde bewerkingen van klassiek repertoire geeft Arfeuille ook plaats aan andere artistieke disciplines (beeldende kunst, dans) en is er ruimte voor talentontwikkeling in de vorm van masterclasses en residenties.

Ook andere productiehuizen en cultuurcentra reiken Theater Malpertuis de hand voor het maken van coproducties. Zo ontstond er de laatste jaren een band met Unie der Zorgelozen, Toneelhuis, muziektheater LOD, cc De Grote Post Oostende, cc De Steiger Menen, cc Lokeren, OPENDOEK, Nicole Beutler Projects …

In Tielt zelf kan Theater Malpertuis sinds jaar en dag rekenen op een samenwerking met cultuurcentrum Gildhof. Ieder seizoen worden zo’n 18 gastvoorstellingen geprogrammeerd in Theater Malpertuis.

Daarnaast presenteert de Stedelijke Academie voor Muziek & Woord per seizoen een vijftal aperitiefconcerten. Vormingplus kan bij Malpertuis terecht voor hun filocafé en iedere eerste maandag van de maand gaat de leeskring in Malpertuis rond de tafel zitten. Amateurgezelschappen en andere organisaties kunnen een beroep doen op onze technische infrastructuur voor hun eigen activiteiten. Samen met al deze partners staan we garant voor een kwalitatief podiumaanbod in Tielt en op tournee in Vlaanderen en buitenland.

Adres

Ons adres:

stationstraat 25, 8700 tielt

Telefoon: