OPEN VOOR LEKKER GEZOND

DE LIJSTERBES – OPEN VOOR VERLEIDING

Sorbus aucuparia is de wetenschappelijke naam van de Lijsterbes. ‘Sorbus’ is Latijn voor vrucht, terwijl ‘aucupor’ vogelvangst betekent. De Romeinen gebruikten de oranje bessen van deze boom als lokaas. In ons restaurant doen we elke dag ons best om onze gasten te verleiden, maar dan met natuurproducten die met de nodige creativiteit zijn bereid.

OPEN VOOR MEER

Maar er is meer. De Lijsterbes is een inspirerende ontmoetingsplaats waar je culinair kan fijnproeven en interessante mensen leert kennen. Het is een beleving waarbij het gezonde, lekkere eten het bindmiddel van sociaal contact vormt: het startpunt van een open minded food sharing community.

open-bar

OPEN BAR

De Lijsterbes is geen klassiek restaurant waar het er zeer formeel aan toegaat. De gasten worden ontvangen in de open bar voor een glaasje en SHARING FOOD. Zo krijg je een voorproefje van de natuurkeuken en de succulente wijnkelder. Vervolgens kan je aan tafel genieten van gezonde en lichte bereidingen met diepe smaken. Of je blijft gewoon gezellig in de bar zitten. De keuze is aan jou.

open-restaurant_v2

RESTAURANT

De rotisserie heeft een centrale plaats in de keuken van de Lijsterbes. Een ROTISSERIE is een klassiek spit uit de Franse gastronomie. Hét geknipte instrument om producten langzaam in hun eigen sappen te laten garen. Het hoort thuis in een natuurlijke, lichte keuken met een minimum aan vetstoffen, waarbij het karakter van het ingrediënt zelf primeert. Het neusje van de zalm voor de echte liefhebber van een perfect gegaard stuk vlees van topkwaliteit.

Lijsterbes-Elementen-OPEN-KITCHEN

OPEN KITCHEN

Speciaal voor de keukentafel serveren we het OPEN KITCHEN MENU: een degustatie van 4 spitsvondige gerechtjes en bijpassende wijnen. De lange tafel met zicht op de keuken is een unieke ervaring. Het nauwe contact met de chef kok zorgt voor een interactieve, culinaire ontdekkingsreis. Kom het zelf ontdekken. Op KITCHEN WEDNESDAY kan je nieuwe mensen leren kennen aan de keukentafel.

snelle-lunch

SNELLE LUNCH

Onderhoudt u ook graag uw zakenrelaties op een informele maar kwalitatieve manier? Dan staat een ZAKENLUNCH OF – DINER in De Lijsterbes ongetwijfeld op uw verlanglijst. Vink die ‘to-do’ alvast af en laat u met uw zakenpartner ontvangen in de Open Bar. Schuif daarna aan tafel en geniet met uw gezelschap in ons modern, informeel maar gezellig kader van de originele, lichte, gegrilde gerechten van chef-kok Geert Van Der Bruggen. Rôtir, ça rend du plaisir!

Op dinsdag, donderdag en vrijdag middag

Adres

Ons adres:

Donklaan 155, 9290 Berlare, België

Telefoon: